Hogyan működünk?

Itt láthatod, milyen lépésekből épül fel a szerződéskötés folyamata!

Mindeki számára érhető, átlátható folyamatot terveztünk a flotta csatlakozáshoz és a lóbiztosítás megkötéséhez

#1 Biztosítási csomag

Kiválaszthatod, hogy milyen biztosítási csomagot szeretnél, milyen biztosítási fedezetek mellett.

#2 Biztosítás testreszabása

Kérdéssorunkat kitöltve, magad állíthatod össze, hogy a biztosítás mely elemeit kéred és mely elemeit nem kéred. Majd meg kell adnod a személyes adataidat.

#3 Megrendelés

Megrendelés után el kell juttatnod hozzánk a kitöltött flotta csatlakozási szerződésed és az orvosi adatbekérőt. Továbbá el kell utalnod a biztosítónak a szerződés szerinti esedékes díjat a kockázatviselés kezdő dátumáig.

#4 Biztosító értékelési szakasz

Ezen a ponton egy kockázatfelmérési szakasz következik, ahol ha mindent rendben találtunk elfogadjuk a megrendelésed és a szerződés hatályba lép.

#5 Jóváhagyás, élő biztosítás

Jóváhagyás után, megküldésre kerül a biztosítási kötvényed és a számlád, a lóbiztosításod életbe lép.

Kérdésed van? Itt megtalálod a válaszokat!

További információkért görgess lejjebb.

Általános kérdések

Milyen biztosítási módozatok és kockázatok vannak?

Állatállomány természeti csapás biztosítása, állatállomány katasztrófa biztosítása, elhullás esetén biztosítás, baleset és betegség kezelésére biztosítás.
További választható kockázatok, mint ellési, szállítási, verseny kockázat, állattartói felelősség, szolgáltatói felelősség biztosítás. Kockázati kiterjesztések állatkiállításokra, rendészeti munkákra, fokozott fizikai igénybevételre, közúti forgalomra, mérgezésre.

Melyek a kötelező és melyek a választható elemei a biztosításnak?

Kötelező választani az elhullás esetén a biztosítási díjat, ami a lovad értékét fejezi ki, továbbá a baleset és betegségek biztosítására választott keretösszeget. A további kockázatok és kiterjesztések egyedileg személyre szabhatóak az igényeid alapján.

Nem látok állattartói felelősség biztosítást a csomagban, akkor nincs is?

Az alapcsomagok közül nem mindegyik tartalmazza. Külön kérhető a konfiguráció során, akárcsak a szolgáltatói felelősség biztosítás.

15 évnék idősebb a lovam, köthetek rá biztosítást?

Igen, a HORSERISK egyedülálló módon lehetőséget nyújt rá. Annyit kell tudnod, hogy baleset és betegség esetén a káresemény térítésének mértéke a ló életkorával összefüggően változik. 12 éves korig csak a 10% önrészt kell megfizetned. 15 éves korig 20%, 15 éves kor felett pedig 30% az önrész mértéke. Elhullás esetén a biztosítási összeg térítése is változik a ló életkorától függően. 12 éves korig 100%-os térítés, 15 éves korig 75%-os a térítés, 15 éves kor felett pedig 50%-os a térítés összege.

Elszámolható-e szállítási költség?

Igen, a HORSERISK flottához tartozó lovak esetén, állatorvos tartáshelyre történő kiszállása esetén 50 km/út távolsággal, míg lovad elszállítása a kezelés helyszínére esetén 200km/út az a távolság, ami a biztosításod terhére felszámolható.

Van-e baleseti jelentési kötelezettség?

Egyelőre nincsen, de javasoljuk minden esemény rögzítését az egészségügyi lónaplóban. A biztosító megvizsgálja, térítésnél, hogy nem-e egy korábbi baleset vagy betegséggel kapcsolatos térítésről van-e szó. Az állatorvos pedig ezt külön lejelenti.

Biztosítással, díjfizetéssel kapcsolatos kérdések

Mekkora értékű lóra van kalkulálva az alapcsomag?

Az alapcsomagoknál 300.000 - 500.000 Ft fedezeti értékű lovat vettünk alapul. Ettől személyes preferenciád alapján eltérhetsz. Az elhullás esetén fizeendő biztosítási összeg minimuma 300.000 Ft - maximuma jelenleg 1,5 millió Ft-ban (egyedi esetekben maximum 3 millió Ft-ban) limitált. A HORSERISK fenntartja magának a jogot, hogy a minimum és maximum összegek értékeit kampányszerűen módosítja.

Módosíthatóak-e az adott kockázati kategóriák a ló értékétől függetlenül?

Nem. A konfigurátorban egyes kategóriák a ló értékétől, azaz az elhullás esetén fizetendő biztosítási összegtől továbbá a választott baleset és betegség keretösszeg díjától függnek. Az egyes választott kockázatok és kiterjesztések ezt %-os arányban módosítják.

Milyen önrész fizetési kötelezettség jár az alapcsomagok mellé?

A feltüntetett alapcsomagok káresemények díjainak térítése 10%-os önrész mellett értendőek.

Mire lesz szükségem a biztosítás megkötéséhez?

A személyes vagy céges adataidon kivül a biztosítandó ló lóútlevele elengedhetetlen.

Mit kapok a HORSERISK-től?

A HORSERISK flottakezelőként azon fáradozik, hogy mindig a lehető legjobb feltételek mellett juss biztosításhoz. A flottakezelő a káresemények elbírálásában nem vesz részt. Évenete flottakezelői szolgáltatási díjat szed az aktív egyedi biztosítási jogviszonnyal rendelkező ló egyedek után az ÁSZF-nek megfelelően.

Hogyan kell fizetnem a biztosítási díjat?

Az esedékes biztosítási díjat és az utalással kapcsolatos részleteket emailben küldjük megrendelésed után. A Generali biztosító számlaszáma, ahová át kell utalnod a díjat:
12001008-00132065-00100000

Csak átutalással fizethetek?

Igen, a biztosítás megkötéséhez át kell utalnod az esdékes díjat a biztósító számlájára a feltüntetett határidőig.

Fizethetek-e havonta, negyedévente, félévente?

Jelenleg csak éves egyösszegű díjrendezésre van lehetőséged.

Mi a díjfizetési határidő?

A díjfizetési határidő a szerződésen található kockázatviselés kezdő dátuma, tehát ezt a dátumot megelőzően 1 nappal be kell érkezzen a díj a biztosító részére.

Biztosítás és csomagok

Biztosíthatom a lovam kolika ellen?

Igen, a HORSERISK flottához tartozó lovak esetén, a kolika, nem tartozik a kizárt beteségek közé, ezért kolika esetén a kezelés költségei elszámolhatóak.

Biztosíthatom a lovam ferzőző kevésvérűség ellen?

Igen, az állatállományok katasztrófa biztosítási módozatban(ÁKB) van lehetőséged, minden kiemelt betegségre vagy 1 megnevezett betegségre biztosítani.

Vannak előre konfigurált csomagok?

Azért, hogy megkönnyítsük a dolgodat 3 alap biztosítási csomagot hoztunk létre, melyek a kiválasztás után az igényeidnek megfelelően testre szabhatóak. Kiválaszthatod, hogy milyen biztosítási csomagot szeretnél, milyen biztosítási fedezetek mellett. Kérdéssorunkat kitöltve, magad állíthatod össze, hogy a biztosítás, mely elemeit kéred és mely elemeit nem kéred.

Tenyészló biztosítási csomag

Tenyészlovaknak szánt biztosítási csomagunk kedvező díjtételek mellett nyújt biztosítási megoldást. Tartalmazza a természeti csapás biztosítást és a kiegészítő állatkiállítások kockázatot is. Továbbá elhullás esetén a biztosítási összeg 300.000 Ft, míg baleset és betegség biztosítási keretösszeg éves szinten 200.000 Ft.

Hobbyló biztosítási csomag

Hobbylovaknak szánt alapcsomagunkban már az elhullás esetén is a biztosítási összeg 500.000 Ft. A balesetek és betegségek kezelésének keretösszeg 500.000 Ft és megjelenik a kockázati kiterjesztések között a mérgezés, ugyanakkor az ellési kockázatot már nem tartalmazza. Persze ez is választható.

Versenyló biztosítási csomag

Versenylovak részére összeállított csomagunk a természeti csapás biztosításon túl tartalmazza a katasztrófa biztosítást is. Elhullás esetén a biztosítási érték összege 1 millió Ft, míg a balesetek és betegségek kezelésének keretösszege 500.000 Ft. Megjelenik továbbá a kockázati kiterjesztésekből a verseny kockázat és a szállítási koczkázat is.

Folyamatokhoz kapcsolodó kérdések

Hogyan működik az ajánlatadás folyamata?

Miután mindent kitöltöttél és testreszabtad a biztosítási ajánlatunkat a személyes profilodba mentjük. A mentés idejétől számítva 15 napod áll rendelkezésedre, hogy megrendeld az ajánlatot. Ez idő után az ajánlat már nem érvényes. Ajánlatokból többet is létrehozhatsz egyszerre, ugyanakkor egy lóazonosítóval csak egyetlen csomagot rendelhetsz meg.

Hogyan működik a megrendelési folyamat?

A megrendelésed után le kell töltened a profilodból flotta csatlakozási szerződésedet és az orvosi adatbekérődet. Az orvosi adatbekérőt az állatorvosoddal ki kell töltetned és alá kell íratnod, majd a kitöltött és aláírt csatlakozási szerződéseddel együtt scannelt formában fel kell töltened a profilodba a megrendelésed alatt. A megrendelésed dátumától számított 15 nap múlva kezdődik a biztosításod kockázat viselése, abban az esetben, ha a szerződésed szerinti esedékes díjat a kockázatviselés kezdő dátumát megelőzően átutaltad a biztosító részére. Ellenkező esetben a szerződés nem lép hatályba, csak ha a befizetés megtörtént és a díj megérkezik és az könyvelésre kerül a biztosítónál. A dokumentumok feltöltésére és az átutalás elvégzésére 12 nap áll rendelkezésedre a megrendelés dátumától.

Hogyan működik a kockázatfelmérési folyamat?

A HORSERISK a flotta csatlakozási szerződéseket és a mellékelt orvosi adatbekérőket érkezteti, ellenőrzi, hiba esetén hiánypótlást kér, majd az elfogadott flotta csatlakozási szerződés alapján a biztosítási flottájába illeszti. A biztosító a kapott adatok alapján szintén kockázatfelmérést hajt végre a bővítést illetően, pozitív eredmény alapján a flotta csatlakozási szerződés és a biztosítás életbe lép, a biztosító megküldi a kötvényt részedre. Negatív elbírálás esetén a biztosító a befizetett díjat visszautalja a biztosított részére.

Hogyan működik a jóváhagyás folyamata?

Pozitív kockázati elbírálás és jóváhagyás után, megküldésre kerül a biztosítási kötvényed és a számla. A választott lóbiztosításod életbe lép a feltételek szerinti várakozási idők letelte után.

Flottakezelői díj

Mikor kell fizetnem a flottakezelői díjat?

Flottakezelési díj fizetési kötelezettséged van akkor, ha Tag vagy. A Tagoknak flottakezelési díjat kell fizetniük évente egy alkalommal a szolgáltatások használata után a Horserisk részére minden aktív és érvényes egyedi biztosítási jogviszonnyal rendelkező ló egyed után.

Ki minősül flotta Tagnak?

Olyan regisztrált magánszemély vagy jogi személy, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, csatlakozási nyilatkozata elfogadásra került mind a Horserisk flottakezelő mind pedig a biztosító kockázatkezelése során, továbbá a biztosítás díját a biztosító részére a kockázatviselés kezdetéig megfizette. A flottakezelő rendszerében aktív flottatagként van jelen tartva és érvényes egyedi biztosítási jogviszonnyal rendelkezik.

Mekkora a flottakezelési díj összege?

A flottakezelési díj éves díj, melynek mértékét az ÁSZF 1. mellékletét képző tarifatáblázat tartalmazza, ami elérhető itt. Jelenleg ez:
Bruttó 1310 Ft /ló egyed /év

Mikor kell a flottakezelési díjat megfizetnem?

A flottakezelési díj utalással fizetendő a Horserisk által megadott számlaszámára az online vagy írásos kiértesítéstől számított 30 napon belül.