Díjkalkulátor

Állítsd össze a számodra legmegfelelőbb biztosítási csomagot

A kapcsolodó magyarázatokhoz görgess lejjebb.

1. Általános kérdések

Add meg a lovad nevét, úgy ahogy a lóútlevélben található!
ÁFA visszatérítésre jogosultként a biztosítási díjtételek nettó értéken kerülnek kiszámlázásra, míg ÁFA visszatérítésre nem jogosultaknak bruttó értéken történik. Ez azért fontos, mert így a kártérítési elszámolás is bruttó vagy nettó értéken történik.
Válaszd ki a lovad fajtáját! Nem találod? Válaszd az "Egyéb / Nem feltüntetett" lehetőséged és küld el nekünk levélben és pontosítjuk.
Kanca, mén vagy herélt?
Formátum: 1988-07-13
Mikor született a lovad?
Ez összeg fejezi ki a lovad biztosítási értékét!
Elhullás és elfogadott jogos kártérítési igény esetén a biztosító a biztosítási feltételeknek megfelelően a károsultnak fizeti.
Egy évben ekkora nettó keretösszegig biztosított a lovad, továbbá a baleset és megbetegedés kapcsán káreseményenkénti kárértékek nettó maximuma.

2. Felelősség biztosítás

Válaszd az igent, ha azt akarod, hogy legyen felelősségbiztosításod, ha a lovad kárt okoz valamilyen vagyontárgyban, pl. egy autóban, épületben.
Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb éves keretet és a kapcsolódó káresemény limitet!
Az önrészed mindig 10%, de választhatsz nagyobb minimum összegeket is, ezzel csökkentve a biztosítási díjat.
Ha bármilyen lovas szolgáltatási tevékenységet is végzel a loval, mint pl. lovasoktatás, lovas túra, egyebek, akkor szolgáltatói felelősség biztosításra is szükséged van!

3. Természeti csapás

Ide tartozó kártípusok pl. tűzkár, villámcsapás, viharkár, jégverés, ismeretlen járművel történő ütközés, áramkimaradás és egyebek. A feltételek részleteit, hogy pontosan mire terjed ki és hogyan, azt megtalálod az Állatbiztosítási feltételgyűjteményben.
Biztosítási eseménynek minősül a felsorolt fertőző állatbetegségek bármelyikének a mindenkor hatályos állategészségügyi jogszabályok szerint történő hatósági megállapítása a biztosított állatállományban, amennyiben arra tekintettel a biztosított állami kártalanításra jogosult. Részletesen megtalálod itt: Állatbiztosítási feltételgyűjtemény.
Kiválaszthatod, hogy mely fertőző betegség esetén legyen biztosításod!
Az állami kártalanítási összeg választott százalékát- téríti meg a biztosítottnak, az üzemszünet miatt fellépő bevétel-kiesés csökkentése érdekében.

4. Kockázati bővítések

Közúti forgalomban való részvétel, ha közlekedési eszközként használjuk a lovat pl. lovaskocsiban autók mellett. A közúton való átkelés, nem minősül annak.
Ha versenyzel, versenyre készülsz a lovaddal, akkor válaszd ezt! Sporttevékenységnek minősül a különböző szervezett versenyeken való részvétel és arra való felkészülés.
Különböző katonai és rendészeti tevékenységekben részt vesz a lovad?
Pl. nehéz vontató munkák, erdészeti munkák. A lovas kaszkadőr tevékenység is ide tartozik!
Szolgáltatási tevékenységek végzése, mint pl. lovasoktatás, lovagoltatás, bérlovaglás, lovasturizmus, lovasbemutatók, lovas rehabilitáció és egyebek.
Ha szeretnéd, hogy mérgezési kockázatra is kiterjesszük válaszd az igent!
Ha tenyészted, vagy tenyészteni akarod a kancád, akkor válaszd az igent!
A kockázatviselési helyen túl kiterjed a biztosított állatok Magyarország területén belüli, szállító levéllel igazolt közúti szállításai során bekövetkezett eseményekre a feltételek szerint. Nagy értékű állatok egyedi biztosításának különös feltételei
Ha szeretnéd, hogy lovad az állatkiállítások és állatversenyek, bemutatók során bekövetkezett káreseményekre is biztosított legyen, akkor válaszd az igen-t!
1.
2.
3.
4.
/év